<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2024 252

Окупанти готові жертвувати літаками заради наступу під Авдіївкою – ISW

Тепер Су-34 і Су-35 змушені підлітати ближче до своїх цілей для завдання ударів.

062d7530a90882937cc65d869e2306ae_04.03.24

Здається, російські війська готові ризикувати подальшими втратами авіації на користь досягнень на сході України. Йдеться про лінію Авдіївка-Донецьк.

Про це пише ISW. Пише ТСН. 

Зранку 1 березня українські сили знищили один літак Су-34, який завдавав бомбових ударів по українських позиціях на сході України. Пізніше командувач ВПС України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що українські війська намагалися збити ще два російські літаки Су-34 і один Су-35, а згодом ще один Су-34.

Українські військові повідомили, що з 17 лютого українські війська збили 15 російських літаків. Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські війська протягом останніх шести днів не застосовували літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 над Азовським морем після знищення літака А-50 23 лютого. Він натякнув, що відсутність А-50 змушує Су-34 і Су-35 підлітати ближче до своїх цілей для завдання ударів.

"Попередні втрати російських літаків спонукали російські сили тимчасово зменшити авіаційну діяльність по всій Україні, але зростання втрат російської авіації в Україні за останні тижні ще не спонукало російські сили значно зменшити тактичну авіаційну діяльність", – написали аналітики.

За повідомленням ISW, російські сили тимчасово встановили обмежену та локалізовану перевагу в повітрі протягом останніх днів російського захоплення Авдіївки. Ймовірно, вони намагаються відновити її, щоб підтримати тактичний наступ у напрямку Авдіївки. Так, армія РФ вирішила, що продовження наступальних операцій за підтримки з повітря переважує ризик втрати більшої кількості літаків.

Раніше йшлося про те, що РФ втратила 11 бортів Су-34 від початку року. Оглядач припустив, чи зможе РФ компенсувати втрати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти готові жертвувати літаками заради наступу під Авдіївкою – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»