<
НОВИНИ ДНЯ: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2024 456

Рекордне збиття літаків РФ: як змінилася ситуація на південному фронті

Зокрема, зменшилося скидання авіабомб.

220cc246dd8cc8bcffde0fdf3c64a6a2_04.03.24

Через масову втрату літаків РФ почала більш обережно застосовувати судна на півдні України. На цій ділянці фронту суттєво знизилася активність авіації.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Пише ТСН. 

"Вони (росіяни - Ред.) переорієнтовують її наразі на перебування над акваторією морів - Азовського або Чорного. Тільки звідти застосовують пуски ракет. Тобто засоби авіаційного ураження продовжують застосовувати, але дещо інші. Керовані авіабомби не застосовують вже протягом кількох діб", - розповіла вона.

Протягом тижня на півдні окупанти випустили лише одну КАБ. Влучання авіабомби сталося на відкритій площі, руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

"Однак, це збіглося за часом зі збиттям чергового Суна Сході й ми побачили, як тактична авіація згрупувалася і повернулася на летовище", - наголосила Гуменюк.

Як повідомлялося, РФ втратила 11 бортів Су-34 від початку року. Це більше, ніж ВКС Росії отримали в 2022 (10) або в 2023 (6).

Оценка материала:

5.00 / 2
Рекордне збиття літаків РФ: як змінилася ситуація на південному фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2024 456
Еще материалы раздела «Україна»