<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Політика
Європа
05.03.2024 248

Розміщення західних військ в Україні: у Польщі заявляють про неготовність НАТО до участі у війні

Головня вважає, що Україні від Заходу зараз потрібні не люди.

c0edcf8dae13585cc26b7379968a9fe7_05.03.24

Фізична присутність військовослужбовців НАТО в Україні "погіршить ситуацію". Саме тому Альянс не готовий до такого кроку. Розміщення іноземних військ - це значно складніший процес, ніж здається. Пише ТСН. 

Таку думку озвучив спікер Сейму Польщі Шимон Головня.

"Я думаю, що це значно складніше, ніж думають деякі люди навіть у Європі. Не хочу бути нечесним, тому скажу, що це буде проблемою для багатьох країн НАТО. Я знаю, що сказав президент Макрон, яка його ідея загалом. Але не думаю, що НАТО готове до такої участі у цій війні", висловився польський політик.

Шимон Головня зауважує, що навіть участь окремих країн-членів НАТО в такій операції буде проблематичним. Адже, з його слів, загибель хоча б одного іноземного солдата в Україні розглядатиметься як атака на весь Північноатлантичний альянс.

"Ми муситимемо надати колективну відповідь. НАТО - це як братство, один за всіх і всі за одного. Тому ми дискутуємо з цього приводу", - каже він.

Разом з тим представник Сейму Польщі висловив думку, що Україні від Заходу зараз потрібні не люди, а технології, бо це - шлях до перемоги.

"Вам потрібна нова зброя, вам потрібна інформація з поля бою, вас потрібно підтримувати багатьма способами. Але ми повинні бути дуже обережними, якщо йдеться про фізичну присутність солдатів НАТО, бо це може погіршити ситуацію. Я думаю, що це може погіршити ситуацію", - сказав Шимон Головня.

Позиція Польщі щодо військ НАТО в Україні

Після того, як президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправлення військ НАТО до України, польський лідер розповів, під час зустрічі в Парижі це викликало найбурхливішу дискусію. Ентузіазму в цьому питанні не було.

Згодом міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зробив заяву про можливість відправлення військ до України. З його слів, доцільніше передати техніку для ЗСУ, аніж вводити своїх солдатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розміщення західних військ в Україні: у Польщі заявляють про неготовність НАТО до участі у війні 5.00 5 2
Політика / Європа
05.03.2024 248
Еще материалы раздела «Європа»