<
НОВИНИ ДНЯ: Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Україна
05.03.2024 272

Міністр юстиції відповів, чи варто корупціонерів відправляти на фронт

Малюська переконаний, що вони теж патріоти своєї держави, проте своєрідні.

08c18b364c277c10fc4522a50236b488_05.03.24

В Україні певні категорії засуджених можуть відправити воювати до лав ЗСУ. Йдеться, зокрема, про корупціонерів.

Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна міністр юстиції Денис Малюська.

"Корупціонерів, мені здається, можна абсолютно спокійно відправляти воювати", - каже він.

Він пояснює, що такі люди часто патріоти, просто їхній патріотизм своєрідний і вони жадібні.

"Ну не тільки жадібні, але давайте відверто. У нас країна десятиліттями культивувала корупцію. Хтось більшим ступенем, хтось меншим ступенем, але це було поширеним і залишається поширеним явищем. Тому говорити "вау, він корупціонер", - продовжує Малюська.

Міністр юстиції також пригадав соцопитування, у якому більшість людей визнавали, що давали хабар у вигляді подарунка або гроші лікарям, освітянам, патрульним.

"Ну, тобто це явище було мега-поширене. Безумовно, це треба викорінювати, але я не розумію, чому корупціонерів, як і інших, не можна відправляти на війну. Треба", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець поділився своїми пропозиціями про механізми залучення ув’язнених до захисту держави, і повідомив, чи готові засуджені служити у війську.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр юстиції відповів, чи варто корупціонерів відправляти на фронт 5.00 5 2
Політика / Україна
05.03.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»