НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Європа
05.03.2024 341

"Денацифікація не до кінця": в Німеччині відреагували на погрози РФ

У Німеччині обурені черговими абсурдними заявами РФ.

47f3c85e3ad438baa6ac6af00f3fff8a_05.03.24

У Міністерстві закордонних справ Німеччини відреагували на заяву речниці МЗС РФ Марії Захарової про те, що країна "денацифікована не до кінця". Там зазначили, що не вперше Москва залякує Берлін таким чином. Пише ТСН. 

Про це пише DW.

"Ми не вперше чуємо таке. Ми не піддаємося на подібні залякування. А формулювання російської сторони говорять самі за себе", - наголосив офіційний представник уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер.

Він назвав слова Захарової "очевидним абсурдом".

Що передувало

В Росії відреагували на перехоплені переговори офіцерів бундесверу. Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова наголосила, що "денацифікацію" в Німеччині не завершено.

Злив перемовин німецьких офіцерів - що відомо

Напередодні російські пропагандистські ЗМІ оприлюднили розмову високопоставлених німецьких офіцерів, де вони обговорюють можливості передавання Україні далекобійних ракет Taurus.

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус заявив, що Путін веде "інформаційну війну" проти Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Денацифікація не до кінця": в Німеччині відреагували на погрози РФ 5.00 5 2
Політика / Європа
05.03.2024 341
Еще материалы раздела «Європа»