НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Європа
05.03.2024 291

Шольц видав ще одну відмовку щодо ракет Taurus для України

Політик вказав, що для контролю за ракетами потрібна участь німецьких військових, і на це він не погодиться.

4f578cea8badff95b2d733134f60b6f2_05.03.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість озброїти Україну далекобійними ракетами Taurus, якщо німецькі військові знадобляться для допомоги в їхній експлуатації. Пише ТСН. 

Про це канцлер ФРН оголосив на шкільному заході, повідомляє The Guardian.

"Ви не можете поставити систему озброєнь, яка має дуже широкий радіус дії, а потім не думати про те, як можна контролювати систему озброєнь", – заявив Щольц.

"І якщо ви хочете мати контроль, і це можливо лише за участю німецьких солдатів, для мене про це не може бути й мови", – наголосив він.

Нагадаємо, в кінці лютого Шольц заявляв, що Німеччина не наважуються передати Taurus для ЗСУ, тому що за неправильного застосування ці ракети можуть вразити конкретні цілі у Москві.

Додамо, що російські пропагандисти опублікували злитий запис, на якому німецькі офіцери обговорюють подробиці передавання Україні ракет Taurus та удар ними по "мосту на сході".

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц видав ще одну відмовку щодо ракет Taurus для України 5.00 5 2
Політика / Європа
05.03.2024 291
Еще материалы раздела «Європа»