<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
06.03.2024 236

ЄС оштрафував компанію Apple на 1,84 мільярда євро: що стало причиною

Європейський Союз оголосив, що накладе штраф за те, що компанія перешкоджала конкурувальним музичним потоковим сервісам.

b14d0e04f4220d6c052a07ffe8a05b82_06.03.24

Європейський Союз оштрафував компанію Apple на 1,84 мільярда євро за порушення антимонопольного законодавства. Пише ТСН. 

Про це пише CNN.

Як стало відомо, Європейський Союз оголосив, що накладе штраф за те, що компанія перешкоджала конкурувальним музичним потоковим сервісам, як-от Spotify, повідомляти користувачам iPhone, що вони можуть знайти дешевші способи підписки за межами магазину додатків Apple.

Маргрет Вестагер, комісарка ЄС з питань конкуренції та цифрових технологій, заявила, що Apple "зловживає своїм домінувальним становищем" як дистриб'ютор додатків для потокового прослуховування музики, додавши, що європейські споживачі не мають "вільного вибору щодо того, де, як і за якими цінами купувати підписки на потокове прослуховування музики".

"Це незаконно, і це вплинуло на мільйони європейських споживачів", - заявила Вестагер на пресконференції.

Apple відповіла, що рішення Європейської комісії, виконавчого органу ЄС, було ухвалене незважаючи на те, що "вона не змогла виявити жодних достовірних доказів шкоди, завданої споживачам, та ігнорує реалії ринку, який процвітає, є конкурентним і швидко зростає".

В заяві компанії йдеться про те, що розробники додатків "конкурують на рівних умовах" у магазині додатків Apple.

Європейська комісія розпочала офіційне антимонопольне розслідування проти Apple 2020 року після того, як Spotify подав скаргу на Apple у попередньому році, звинувативши її в несправедливому ущемленні своїх конкурентів.

У скарзі йшлося про те, що Apple вимагала від шведського музичного стримера та інших постачальників контенту сплачувати 30% збору за купівлі, здійснені через внутрішню платіжну систему Apple, тоді як її власний сервіс Apple Music не повинен був сплачувати цей збір. Spotify також заявив, що Apple заборонила йому ділитися інформацією про угоди про підписку з клієнтами, які користуються iPhone.

У січні Apple оголосила про зміни в роботі з додатками в ЄС, включно з планами дозволити сторонні магазини додатків на iPhone і iPad вперше в історії компанії і значне скорочення плати за користування магазинами додатків.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС оштрафував компанію Apple на 1,84 мільярда євро: що стало причиною 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.03.2024 236
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»