<
НОВИНИ ДНЯ: У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогеркавсі новини дня
Політика
Європа
05.03.2024 224

Єврокомісія запропонує використати прибуток з активів РФ на оборонну промисловість України, - FT

Єврокомісія запропонує країнам ЄС використовувати майбутній прибуток від російських активів для оборонної промисловості України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Після багатомісячних суперечок Євросоюз поступово домагається прогресу в справі вилучення надприбутків, отриманих від заморожених російських активів, заблокованих у Бельгії.

Від початку війни центральний депозитарій цінних паперів, що базується в Брюсселі, отримав 3,25 млрд євро прибутку після сплати податків за рахунок реінвестування залишків грошових коштів Росії.

ЄС погодився конфіскувати надзвичайний прибуток Euroclear і планує конфіскувати його в майбутньому для України - але тільки той, що був отриманий після середини лютого, коли правила набули чинності.

Euroclear використовує отриманий на сьогоднішній день прибуток як буфер для компенсації майбутніх ризиків, оскільки їй вже пред'явлено десятки позовів у російських судах від осіб, які потрапили під санкції.

За словами офіційних осіб, найближчими тижнями Єврокомісія виступить із пропозицією про арешт майбутніх доходів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Єврокомісія запропонує використати прибуток з активів РФ на оборонну промисловість України, - FT 5.00 5 2
Політика / Європа
05.03.2024 224
Еще материалы раздела «Європа»