<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Світ
06.03.2024 264

Макрон закликав союзників не бути "боягузами" у питанні України

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що союзникам України настав час активізуватися, підкресливши, що зараз не час проявляти боягузтво.

_gettyimages_1715962492_12cf9d4fd9456bfdd93cbe82660e9b8c_650x410_06.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми, безумовно, наближаємося до моменту, коли в нашій Європі буде доречно не бути боягузом", - заявив він.

Посилаючись на вторгнення Росії в Україну, Макрон заявив, що Франція і Чехія "чудово розуміють, що війна знову триває на нашій землі (в Європі, - ред.), що деякі держави, які стали нестримними, з кожним днем дедалі більше розширюють свою загрозу нападу на нас, і що нам доведеться відповідати історії та мужності, якої вона вимагає".

Однак Макрон не став детально зупинятися на цьому.

Заява Макрона про відправку військ НАТО до України

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що НАТО може запровадити війська для допомоги Україні. Головна проблема, за його словами, полягає в тому, що наразі немає консенсусу з цього питання.

Низка країн НАТО вже виступила проти цієї ідеї, зокрема Німеччина, Чехія, Болгарія, Іспанія та Італії.

При цьому є країни, які готові розглянути таку можливість, наприклад Литва, Латвія та Естонія.

Канада, яка також є членом НАТО, заявила, що готова відправити військових до України, але тільки для навчання українських захисників на території далеко від фронту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон закликав союзників не бути "боягузами" у питанні України 5.00 5 2
Політика / Світ
06.03.2024 264
Еще материалы раздела «Світ»