<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру всі новини дня
Політика
Україна
06.03.2024 252

Військком висловився про скандальні відео з працівниками ТЦК: "Більшість конфліктів – маніпулятивні"

Тему мобілізації розхитують росіяни, що має вплив на настрої українців.

562b3f674fd1a884c8e8de0becc4a0a8_06.03.24

Переважна більшість резонансних відео з буцімто "свавіллям" ТК є маніпулятивними. Вони вирвані з контексту, в яких є лише кінцівка. Пише ТСН. 

Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв'ю "Телеграф".

За словами майора, нині абсолютна більшість працівників, які здійснюють оповіщення, це військовослужбовці, які отримали поранення при захисті Батьківщини і за станом здоров’я, згідно з рішенням ВЛК, вже не можуть виконувати бойові завдання. Їх переводять на службу до ТЦК та СП, в інші установи й підрозділи.

"І коли такий військовослужбовець, який віддав своє здоров’я за країну, чує від громадянина цієї країни образи на свою адресу, то далеко не у кожного витримають нерви", – каже він.

Однак більшість конфліктів, наголошує Істомін, які потрапляють в Інтернет, маніпулятивні. Вони вирвані з контексту, в яких є лише кінцівка.

"Якби не коментар до відео, то навряд чи можна було б зрозуміти, що саме там відбувається. Лише підпис каже нам, що це працівники ТЦК та СП проводять заходи оповіщення. Зазвичай на відео якісь люди у формі начебто обмежують когось у правах. Як, де і між ким насправді виник конфлікт, незрозуміло", – зауважив майор.

Істомін акцентував: зрив мобілізаційної кампанії передовсім вигідний нашому ворогу. Звісно ж, РФ використовуватиме будь-які приводи для дискредитації, як реальні, так і постановочні. Росіяни від самого початку розхитують тему мобілізації, і, на жаль, це має вплив на настрої українців.

Раніше в Мукачеві люди в камуфляжі спробували силоміць запхати чоловіка до авто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військком висловився про скандальні відео з працівниками ТЦК: "Більшість конфліктів – маніпулятивні" 5.00 5 2
Політика / Україна
06.03.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»