НОВИНИ ДНЯ: Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетиці  Заморозки майже по всій території України: прогноз погоди на 18 жовтня  США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Українівсі новини дня
Політика
Європа
05.03.2024 348

У ЄС обговорюють використання активів РФ для військової допомоги Україні, - Боррель

У Європейському союзі обговорюється можливість використання заморожених російських активів для збільшення військового потенціалу України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву високого представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

"Російські заморожені активи, ми домовилися, що ці активи можуть бути використані для підтримки України", - сказав він.

За словами Борреля, їх також можна використовувати для того, щоб уникнути руйнування України. Він уточнив, що це означає збільшення військового потенціалу або оборонної технологічної бази України.

"Але для цього нам все ще потрібна угода держав-членів, нам потрібна єдина база угоди, пропозиція спільної політики фінансової безпеки, наразі ми продовжуємо працювати на початковому етапі, щоб досягти угоди з цього питання", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС обговорюють використання активів РФ для військової допомоги Україні, - Боррель 5.00 5 2
Політика / Європа
05.03.2024 348
Еще материалы раздела «Європа»