<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижнявсі новини дня
Політика
Європа
07.03.2024 211

Присутність військ НАТО в Україні: президент Чехії зробив нову заяву

Президент Чехії закликав не обмежувати себе там, де це не потрібно.

8e96ec3431c36f3a2b6706b5d6ea34b7_07.03.24

У Чехії закликають до розширеної допомоги Україні, зокрема, до можливої присутності військ на нашій території. Пише ТСН. 

Відповідну заяву зробив Чехії Петр Павел, пише Novinky.cz.

Він зазначив, що має на увазі не відправлення бойових підрозділів, а форми допомоги і "небойову взаємодію".

"Я за пошук нових шляхів, включно з продовженням дискусії про можливу присутність в Україні", - заявив чеський президент.

Він закликав не обмежувати себе там, де це не потрібно.

"Це ідентично, якщо українські солдати проходять навчання у західних інструкторів у себе на батьківщині або безпосередньо в Україні", - сказав він.

Також чеський президент наголосив на суверенності України.

"Україна, незважаючие напад, як і раніше, є суверенною країною", - сказав він.

Нагадаємо, Канада не планує відправляти своїх військовослужбовців в Україні. В Оттаві наголошують, що канадські війська розміщені в Польщі та Латвії, щоб активно сприяти зусиллям із забезпечення безпеки в регіоні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Присутність військ НАТО в Україні: президент Чехії зробив нову заяву 5.00 5 2
Політика / Європа
07.03.2024 211
Еще материалы раздела «Європа»