<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: Зеленський зробив заяву  Росія стрімко втрачає свою авіацію: ISW оцінив наслідки за останній час  Мобілізація жінок від 1 липня: кого з військовозобов'язаних можуть оштрафувати  Спека та дві місячні норми дощів: кліматологи підбили підсумки червня в Києві  Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліції  Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дативсі новини дня
Політика
Європа
07.03.2024 248

У Німеччині планують повернути обов'язковий призов до армії

У Німеччині запропонували повернути обов'язковий призов до армії. Міністр оборони Борис Пісторіус доручив до 1 квітня розробити модель військової служби, яка має сприяти стійкості країни.

imgonline_com_ua_resize_iqjxihmulczc7_cbc4985d419b848f78b34c6e00625434_650x410_07.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Der Spiegel.

Як повідомляє видання, у планах міністра повернути військову службу до осені 2025 року, коли заплановані федеральні вибори. Ініціатива покликана "зробити масштабований, адаптований до загроз внесок у національну стійкість".

Зазначається, що Пісторіус має намір ухвалити рішення про обов'язкову військову службу впродовж цього законодавчого періоду.

До того ж під час поїздки до країн Скандинавії 5 березня глава Міноборони Німеччини планує дізнатися більше про модель військової повинності у Швеції.

Обов'язкову військову службу у Швеції повернули з 2017 року, але в іншій формі, ніж раніше в Німеччині (у 2011 році ФРН призупинила обов'язковий військовий призов та перейшла на професійні війська).

Як зазначає видання, останніми роками шведська влада змогла набрати достатньо добровольців для Збройних сил.

Однак точна реалізація цієї моделі в Німеччині навряд чи можлива. У Швеції в армію призивають близько десяти відсотків учнів. А для Німеччини це означало б, що Бундесверу доведеться щорічно навчати 40 тисяч військовослужбовців. Для цього у військах не вистачає казарм та інструкторів.

Ще однією проблемою, пов'язаною із відновленням обов'язкової військової служби, є питання справедливості. У Німеччині під час обов'язкової військової служби Конституційний суд ухвалив, що слід закликати "якомога більше призовників".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Німеччині планують повернути обов'язковий призов до армії 5.00 5 2
Політика / Європа
07.03.2024 248
Еще материалы раздела «Європа»