<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
06.03.2024 268

Укренерго спрогнозувало чому можуть бути локальні блекаути і коли очікувати

Енергетична система України працює стабільно. Блекаути і відключення споживачів для обмежень щодо енергопостачання – не прогнозуються.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Водночас він застеріг, що локальні вимкнення можливі, внаслідок об'єктивних обставин та пояснив їх причини.

Очільник “Укренерго” водночас не виключає ймовірність відключення споживачів від електропостачання. Зокрема він нагадав про ситуацію в Дніпропетровській області.

“Буквально декілька тижнів тому, ви пам'ятаєте, що в Дніпропетровській області були досить таки масовані концентровані обстріли енергетичних об'єктів за допомогою камікадзе-дронів. Безпосереднього ризику блекауту зараз звичайно немає, але ж залишається ризик масованого обстрілу, атаки на енергосистему”, -  зазначив Володимир Кудрицький.

На думку керівника компанії, завдяки ефективній підготовці, енергетична галузь змогла пройти осінньо-зимовий період значно краще, ніж були деякі сподівання. Проте ризики настання локальних чи більш потужних вимкнень та ударів по інфраструктурі не можна виключити.

Оценка материала:

5.00 / 2
Укренерго спрогнозувало чому можуть бути локальні блекаути і коли очікувати 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.03.2024 268
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»