<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
08.03.2024 252

Де українці зберігають свої заощадження: рейтинг банків

Станом на 1 лютого 2024 року в 63 банках зберігалося 1 трлн 55 млрд гривень коштів фізичних осіб (з яких кошти до запитання - 665,6 млрд гривень).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Національного банку України (НБУ).

За місяць обсяг скоротився на 28,9 млрд гривень за рахунок скорочення на вимогу, а обсяг термінових депозитів залишився на колишньому рівні. Незначне сезонне скорочення спричинене тим, що громадяни у січні витрачають гроші, отримані у грудні у вигляді премій та інших виплат.

Найбільше вкладів у державному ПриватБанку - 378,2 млрд гривень.

За даними НБУ, на другому місці державний Ощадбанк - 184,3 млрд гривень на третьому приватний Універсал Банк - 62,9 млрд гривень.

Далі йдуть банк іноземної банківської групи Райффайзен Банк – 58,6 млрд гривень, націоналізований Сенс Банк (раніше – Альфа-Банк) – 46,6 млрд гривень та приватний ПУМБ – 46,1 млрд гривень.

Обговорення "відтоку" вкладів

Нагадаємо, у лютому голова комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що вклади громадян у гривні нібито скоротилися за січень на 51,3 млрд гривень.

На думку Гетманцева, до такого скорочення могло призвести "певний негативний ефект", який пов'язаний із нормами законопроекту про мобілізацію.

Проте заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай заявила, що незначний відтік вкладів не є наслідком можливих законодавчих змін, а традиційним сезонним явищем, характерним для цього періоду та в попередні роки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Де українці зберігають свої заощадження: рейтинг банків 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
08.03.2024 252
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»