<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижнявсі новини дня
Політика
Європа
08.03.2024 272

Макрон приголомшив новою заявою про підтримку України

Президент Франції зустрівся з лідерами парламентських фракцій.

1e49034ad9f7179dbc21133f7dfe61da_08.03.24

Підтримка Києву з боку Франції “не має меж”, заявив під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент країни Емманюель Макрон. Пише ТСН. 

Про це інформує видання Le Monde.

Зазначається, що у четвер вранці Макрон зустрівся з партійними лідерами, щоб обговорити ситуацію в Україні після його нещодавніх заяв щодо можливості відправлення іноземних військ.

Видання нагадує, що заяви Макрона викликали ажіотаж серед союзників Франції та різку критику з боку її супротивників.

“Я дуже стурбований позицією Емманюеля Макрона. ... З того моменту, як ми розглядаємо можливість відправлення французьких військових і солдатів із французької армії, або, принаймні, коли ми робимо цю можливість відомою для такої ядерної держави, як Росія, це безвідповідально і вкрай небезпечно для миру в усьому світі”, — заявив Жордан Барделла, голова Національного об'єднання.

За словами євродепутата, Макрон пояснив лідерам партій, що підтримка України з боку Франції “не має кордонів”. Це підтвердив і національний секретар Французької комуністичної партії Фаб'єн Руссель.

“Позиція Франції змінилася: більше немає червоних ліній, більше немає обмежень”, — сказав політик.

Раніше ТСН.ua зібрав перелік найгучніших заяв Макрона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон приголомшив новою заявою про підтримку України 5.00 5 2
Політика / Європа
08.03.2024 272
Еще материалы раздела «Європа»