<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"всі новини дня
Політика
Європа
08.03.2024 692

Скільки років Росія здатна воювати в Україні: оцінка спецслужб Литви

Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою боєздатність.

e4100e18cdc167acfd74790b29796d25_08.03.24

Високі ціни на нафту, ухилення від санкцій і державні інвестиції забезпечують Росію достатніми ресурсами для війни в Україні з нинішньою інтенсивністю ще принаймні на два роки. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт литовських спецслужб.

У спільному звіті Департаменту контррозвідки Держбезпеки та Служби військової розвідки та безпеки при Міністерстві національної оборони Литви вказано, що Росія 2023 року реформувала та зміцнила свою розтерзану боями в Україні армію. РФ перебуває на шляху до розширення свого військового потенціалу вздовж свого кордону з НАТО, включно з Фінляндією.

"Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою боєздатність", – вказал литовські відомства у своїй щорічній оцінці загроз, з якими стикається балтійська країна.

Литовські агентства також писали, що Росія намагається уникнути санкцій, запроваджених проти її оборонної промисловості після вторгнення до Україну.

Як повідомили спецслужби Литви, тоді як до Росії відкрито постачають зброю та боєприпаси тільки Іран і Північна Корея, Китай став її найбільшим постачальником мікрочипів, а юань – основною валютою для міжнародних операцій РФ.

Оценка материала:

5.00 / 4
Скільки років Росія здатна воювати в Україні: оцінка спецслужб Литви 5.00 5 4
Політика / Європа
08.03.2024 692
Еще материалы раздела «Європа»