<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
08.03.2024 280

Природний відбір. Росія не змагатиметься на Олімпіаді-2024 в спортивній гімнастиці

Російські гімнасти втратили останні шанси завоювати олімпійські ліцензії на Ігри 2024 року в Парижі.

gettyimages_1330725762_806dd478cafff92c4d5f87ef0d32c2a4_650x410_08.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне Спорт".

Атлети з РФ не змагатимуться в спортивній гімнастиці на прийдешній Олімпіаді. Раніше вони отримали можливість потрапити на Ігри-2024 в нейтральному статусі.

У листопаді торік Міжнародна федерація гімнастики визначили критерії нейтральності для білоруських і російських спортсменів. Як наслідок, представники країни-агресорки та її союзниці мали нагоду пробитися на Олімпійські ігри в особистих змаганнях. Утім, цьому сценарію завадила Європейська гімнастична спілка.

Останнім шансом для російських гімнастів здобути путівки на Ігри були етапи Кубка світу. ЄГС заблокувала повернення представників РФ у змагання, тож вони пропустили три з чотирьох етапів і достроково втратили можливість поборотися за ліцензії на одному зі снарядів. Білоруси Альона Тітавєц і Ягор Шармакоу наразі залишаються в боротьбі.

Росія та Олімпіада-2024

Олімпійські ігри відбудуться в липні-серпні 2024 року. Росія і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Натомість білоруські та російські атлетів вийдуть на старти в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

Раніше Україна бойкотувала змагання, до яких допустили представників РФ і Білорусі. Проте, влітку Мінмолодьспорту скасувало наказ про відкликання спортсменів із таких турнірів. Натомість українські атлети виходять на старти з нейтральними спортсменами звідти.

МОК затвердив спеціальну емблему для нейтральних спортсменів. Спортивні функціонери також заборонили росіянам і білорусам використовувати на Іграх-2024 гімни, прапори та іншу національну символіку. Не запросять до Парижа і представників урядів РФ і Білорусі.

До слова, напередодні Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до Ігор-2024.

Оценка материала:

5.00 / 2
Природний відбір. Росія не змагатиметься на Олімпіаді-2024 в спортивній гімнастиці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
08.03.2024 280
Еще материалы раздела «Спорт»