<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Європа
08.03.2024 252

"Епоха миру скінчилася, ми живемо у передвоєнний час": Туск застеріг Європу

На думку Туска, зараз на "карту поставлено майбутнє нашої цивілізації".

a76625547819aab20c4fff0bef0e493c_08.03.24

Польський прем'єр-міністр Дональд Туск закликав лідерів Європи бути більш рішучими, бо "епоха миру скінчилася". Потрібно готуватися до викликів, бо зараз Захід живе "у передвоєнний час". Пише ТСН. 

Про це прем'єр-міністр Польщі він сказав у своїй промові на з’їзді "Європейської народної партії" у Бухаресті, пише RMF24.

"Епоха миру скінчилася, закінчилася повоєнна доба. Ми живемо в нові часи - в довоєнну добу. Для деяких наших братів це вже навіть не довоєнна епоха, а період повномасштабної війни в її найжорстокішій версії , - сказав прем'єр-міністр, маючи на увазі українців.

Він звернувся до європейських лідерів "повірити у власні сили" та закликав вжити рішучих дій в оборонному секторі ЄС.

"Ми не можемо продовжувати живитися ілюзіями. Ніхто не зніме з нас відповідальності за боротьбу за нашу безпеку та наше майбутнє. Ми самі є найкращим гарантом нашої безпеки та нашої єдності. Потенціал Європи в економічному, фінансовому, демографічному та моральному вимірах - більший, ніж потенціал тих, хто нападає на нас", - заявив Туск, заявивши, що на "карту поставлено майбутнє нашої цивілізації".

Нагадаємо, в ISW оцінили загрозу нападу РФ на НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Епоха миру скінчилася, ми живемо у передвоєнний час": Туск застеріг Європу 5.00 5 2
Політика / Європа
08.03.2024 252
Еще материалы раздела «Європа»