<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2024 260

Зеленський пояснив призначення Залужного на нову посаду за межами України

Український президент вважає, що необхідно зміцнювати союзництво із Британією.

906900c9896a8a6bd50a4196f12c98c1_09.03.24

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сам обрав для себе дипломатичний напрямок подальшої роботи, тому  він отримав погодження на посаду посла у Великій Британії. Пише ТСН. 

Про це він сказав у традиційному вечірньому зверненні у четвер, 7 листопада.

“Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися”, - наголосив Зеленський.

Президент також повідомив, що сьогодні у нього відбулася зустріч із міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, який був з візитом в Україні.

“Обговорили нашу подальшу взаємодію. Пріоритети очевидні: ППО, далекобійна зброя, артилерія. Постачання та спільне виробництво. І досягнення справедливості, щоб кожен російський убивця і вся їхня терористична держава відповідали за цю війну. Ми вже досягли з Британією історично безпрецедентного рівня співпраці”, - підкреслив він.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерала Олександра Сирського, звільнивши попереднього головкома Валерія Залужного.

9 лютого президент України Володимир Зеленський надав колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звання Героя України.

7  березня Зеленський погодив кандидатуру колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив призначення Залужного на нову посаду за межами України 5.00 5 2
Політика / Україна
09.03.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»