<
НОВИНИ ДНЯ: Росія стрімко втрачає свою авіацію: ISW оцінив наслідки за останній час  Мобілізація жінок від 1 липня: кого з військовозобов'язаних можуть оштрафувати  Спека та дві місячні норми дощів: кліматологи підбили підсумки червня в Києві  Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліції  Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дати  Повістки поштою, відключення світла, вступна кампанія: що зміниться в липнівсі новини дня
Політика
Світ
09.03.2024 264

Глава Мінфіну США: бездіяльність Конгресу щодо допомоги Україні - подарунок Путіну та Ірану

Бездіяльність Конгресу США щодо схвалення додаткової допомоги Україні є подарунком російському диктатору Володимиру Путіну, Ірану та іншим супротивникам Вашингтона, оскільки ЗСУ не вистачає боєприпасів для боротьби з загарбниками.

_yellen__janet_yellen_gettyimages_1239957801_919b54f13aca76c74fc5bbf5d427f581_650x410_09.03.24

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі з міністром економіки Німеччини Робертом Габеком у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, Єллен знову закликала спікера Палати представників США Майка Джонсона якнайшвидше поставити на голосування пакет військової та економічної допомоги Україні на суму 61 млрд доларів.

"Поки Палата представників продовжує зволікати, Росія набирає обертів, а Україна змушена обмежувати боєприпаси та постачання. Палата представників має діяти й показати силу підтримки України з боку США на тлі путінської агресії. Бездіяльність Конгресу - це ніщо інше, як подарунок Путіну, Ірану та іншим супротивникам, які протистоять Америці та її союзникам", - наголосила глава Мінфіну США.

Єллен також зазначила, що бюджетна підтримка України буде залежати від додаткових реформ на додаток до вже "надійної" прозорості та контролю.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Для того, щоб законопроєкт набув чинності, його ще має схвалити Палата представників США та підписати президент Джо Байден.

Спікер Палати представників Майк Джонсон виступив проти такої ініціативи. Він не виносить законопроєкт на розгляд нижньої палати Конгресу. Своєю чергою президент Джо Байден закликав Палату представників терміново схвалити законопроєкт.

Сьогодні повідомлялося, що Конгрес США може цього тижня почати збір підписів для розгляду законопроєкту про фінансування допомоги Україні та іншим країнам в обхід спікера Майка Джонсона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава Мінфіну США: бездіяльність Конгресу щодо допомоги Україні - подарунок Путіну та Ірану 5.00 5 2
Політика / Світ
09.03.2024 264
Еще материалы раздела «Світ»