<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2024 219

Експерт пояснив, коли ЗСУ можуть перейти в контрнаступ

Контрнаступ залишається основною метою Сил оборони України.

Те, коли зможуть ЗСУ перейти в контрнаступ, залежить насамперед від допомоги міжнародних партнерів. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону.

За його словами, контранступ залишається завжди у планах Генштабу.

"Вони завжди розробляються, вдосконалюються. Залежно від ситуації вони можуть змінювати деякі аспекти. Але контрнаступ завжди є основною метою Сил оборони України", – наголосив Коваленко.

Він додає, що за роки повномасштабної війни більша частина наших дій саме оборонного типу.

"Тому розглядаємо контрнаступ як перспективу, яка залежить від багатьох факторів, і серед цих факторів дуже важливим є елемент допомоги міжнародного суспільства. Якщо ми будемо мати достатньо допомоги, як це, наприклад, було в першій половині 2023 року, особливо від США. Якщо США повернуться "до родини" в питаннях допомоги, то, безумовно, це буде значний стимул для формування ресурсу для контрнаступальних дій", – наголосив Коваленко.

Про те, чи зможуть ЗСУ зупинити російський наступ, чи буде весняна пауза у війні та що дозволить Силам оборони України повернути ініціативу у свої руки – дивіться в ексклюзиві TSN.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт пояснив, коли ЗСУ можуть перейти в контрнаступ 5.00 5 2
Політика / Україна
09.03.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»