<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Теракти у Дагестані: Кремль почав кампанію протидії екстремізму на Кавказі, - ISW  Чи замаскують працівників ТЦК з повістками під перехожих: що відомо  Ідеальний гороховий суп: додайте до страви всього лише один інгредієнт за 2 хвилини до кінця варіння  Ангел убив 185 тис. солдатів за одну ніч: як археологам вдалося підтвердити біблійну історію  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружинивсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2024 291

Скільки часу Росія зможе вести війну: експерт зробив підрахунки на танках та артилерії

За теперішньої інтенсивності бойових дій держава-агресорка втратить свою військову потугу через 2 роки.

9cd1b258cb6b563437f8919a0376852a_09.03.24

Військовий аналітик Петро Черник поділяє думку литовських спецслужб про те, що Росія має достатньо ресурсів, щоб вести війну в Україні з нинішньою інтенсивністю ще принаймні два роки. Таке припущення він аргументував підрахунками знищеної за два роки війни ворожої техніки.

Про це експерт говорив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

“Давайте розберемо це на танках. Ми знищили більш ніж 6600 танків, плюс-мінус. На старті Російська Федерація мала штатних машин у себе в обоймі 3400... Однак відкриті джерела стверджують, що на складах є різної бронетехніки від 12 до 15 тисяч, а є джерела, які кажуть і про всі 20 тисяч... Давайте візьмемо 15 тисяч... ділимо її на 3. Чому на 3? Тому що не можуть вони будувати нових машин, братимуть 3 старі і з них робити 1 нормальну повноцінну... Маємо 5 тисяч. У нас уже зайшов третій рік: ми знищили 6 тисяч. Розуміємо, що плюс-мінус до 2 років за бронетехнікою в них є запас”, – пояснив Петро Черник.

Така ж ситуація, за його словами, і з ворожою артилерією.

“Понад 10 тисяч стволів ми винищили. 5,5 тисячі – це був їхній штатний боєкомплект на початок цієї війни... Ще до 10 тисяч усього в них на складах є. Отже, орієнтовно за 2 роки війни ми 50% їхнього потенціалу знищили, але ще 50% залишається. Так і обчисляємо, що в цій частині в них такий запас міцності”, – підрахував експерт.

Як стверджує Петро Черник, втрати особового складу російської армії від початку повномасштабного вторгнення відносно мобілізаційного ресурсу в РФ також вказують на можливість російських окупантів проводити бойові дії щонайменше ще два роки.

Нагадаємо, військовий оглядач Олександр Коваленко також вважає, що на старих запасах держава-агресорка може підтримувати інтенсивність бойових дій не більш, ніж два роки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки часу Росія зможе вести війну: експерт зробив підрахунки на танках та артилерії 5.00 5 2
Політика / Україна
09.03.2024 291
Еще материалы раздела «Україна»