НОВИНИ ДНЯ: Тепліше, ніж зазвичай, але на сонце не чекайте: яку погоду обіцяють синоптики у вихідні  В Україні суттєво змінили ціни на 1-кімнатні квартири: скільки тепер коштують  У Міноборони анонсували кардинальну реформу ТЦК  Мельник, Джелял і не тільки. Зеленський погодив понад 30 призначень послів  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Трамп не має наміру припиняти військову допомогу Україні — Financial Times  Кабмін призначив т.в.о. голови Інституту нацпам'яті: що про неї відомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.03.2024 428

Печемо медовик зі сметанним кремом за рецептом наших бабусь: ідеальний святковий десерт

Медовик зі сметанним кремом - один з найпопулярніших десертів, який ми пам'ятаємо з дитинства. Наші бабусі і мами знали толк у випічці навіть тоді, коли доступ до інгредієнтів в магазинах був обмеженим.

Рецепт смачного медовика можна знайти в книзі берегині української кухні Дар'ї Цвєк "На добрий вечір: святкові рецепти", 1993 року випуску. Пише rbc.ua.

Інгредієнти для медовика

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г меду
  • 50 г маргарину
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. соди

Для крему:

  • 1 л сметани
  • 200 г подрібнених горіхів
  • 100 г цукрової пудри
  • ванілін
  • 1/2 лимона

Просійте борошно з содою, додайте маргарин, потертий на крупній тертці, цукор, жовтки, розтоплений мед, посічіть все і домісіть рукою на дуже м'яке тісто. Поставте на дві години в холодне місце.

Дістаньте тісто, розділіть на чотири частини. Розкачайте чотири тонких коржі під розмір вашої тортівниці. Проколіть кожен корж виделкою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до світло-золотистого кольору.

Остиглі коржі перемажте кремом, верх і боки також змастіть. Верхівку торта можна прикрасити горіхами.

Для крему (його бажано зробити заздалегідь) візьміть друшляк, застеліть марлею, вилийте сметану і дайте стекти зайвій рідині.

Потім бажано густу частину сметани потримати в холодильнику добу. Після чого збивати віночком, коли сметана почне густіти, поступово додавати цукрову пудру, продовжуючи збивати.

Перемішайте сметану з подрібненими горіхами і дрібно натертою разом з цедрою половиною лимона.

Дати просочитися в холодильнику. Наш ідеальний медовик готовий!

Хто така Дарія Цвєк

Дарію Цвєк (1909-2004) називають берегинею української кухні. Вона - автор ряду популярних книг з рецептами, серед яких "Солодке печиво", "До святкового столу", "У будні та свята", "Для гостей і сім'ї", "Нашим найменшим", "На добрий вечір", "Дітям і батькам".

Книги кулінарки ставали українськими бестселерами. Всього було продано понад 5 млн примірників, вони отримували престижні нагороди премії "Книга року".

Оценка материала:

5.00 / 2
Печемо медовик зі сметанним кремом за рецептом наших бабусь: ідеальний святковий десерт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.03.2024 428
Еще материалы раздела «Суспільство»