<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
10.03.2024 295

У Москві силовики РФ вбили громадян Казахстану: реакція Астани

Пропагандистські ЗМІ заявили про нібито "організацію громадянами Казахстану теракту в РФ".

475f6f812bee8c294ab4b97b7f8c35d7_10.03.24

Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану розпочав досудове розслідування після публікацій у ЗМІ про те, що співробітники силових структур Росії вбили двох громадян Казахстану нібито "під час спроби організації теракту в РФ". Пише ТСН. 

Про це повідомляється на сайті відомства.

"ЗМІ опубліковано інформацію про ліквідацію силовими структурами Росії двох громадян Казахстану при спробі організації теракту в РФ. За вказаним фактом КНБ ведеться досудове розслідування. Перевірка здійснюється у тісному контакті з ФСБ Росії у рамках чинних каналів співробітництва", - йдеться у заяві.

Там наголосили, що казахстанське громадянство та виїзд цих осіб до Росії підтверджуються.

"7 березня ФСБ заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджувалося, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані "Вілаят Хорасан". Під час затримання терористи чинили збройний опір співробітникам ФСБ і в результаті були нейтралізовані вогнем у відповідь", - заявила російська спецслужба.

Як пише Медуза, за місцем проживання вбитих підозрюваних, заявили у ФСБ, знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси та компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою. Управління ФСБ по Калузької області порушило кримінальну справу щодо підготовки до теракту (частина 1 статті 30, частина 2 статті 205 КК).

Телеграм-канал Astra із посиланням на свої джерела уточнив, що перестрілка ФСБ з "терористами" сталася вранці 7 березня в селі Коряково Калузької області. В результаті було вбито двох підозрюваних: 35-річного Сабіта Аширалієва та 32-річного Джанібека Таскулаєва, які приїхали до Росії 28 лютого.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині засудили агента ФСБ, який готував ракетні удари по аеродромах.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Москві силовики РФ вбили громадян Казахстану: реакція Астани 5.00 5 2
Політика / Росія
10.03.2024 295
Еще материалы раздела «Росія»