<
НОВИНИ ДНЯ: Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.03.2024 359

До Землі летить величезний шматок сміття з МКС: точне місце падіння невідоме

Піддон виконав своє завдання в межах великого проєкту.

ad39ff30dbd4d1090d721e0a0a9e0ccf_10.03.24

9-10 березня на Землю впаде вантажний піддон масою 2,9 тонни, який використовувався в критично важливій місії на Міжнародній космічній станції. Точне місце падіння невідоме. Пише ТСН. 

Про це пише Gizmodo.

Піддон, який було викинуто з МКС у березні 2021 року рукою-маніпулятором Canadarm2, незабаром згорить в атмосфері Землі. Три роки тому він виконав своє завдання в межах великого проєкту із заміни батарей на станції.

"Очікується, що піддон не згорить повністю в атмосфері — близько пів тонни фрагментів, імовірно, впадуть на поверхню Землі", — каже астроном Гарвард-Смітсонівського інституту Джонатан Макдауелл.

Піддон став найбільшим об'єктом, який коли-небудь викидали з МКС. Коли піддон викинули з борту станції, він перебував на висоті приблизно 427 км над поверхнею Землі.

Подорож такого великого шматка сміття почалася з місії з модернізації енергосистеми МКС.

Нагадаємо, раніше американським астронавтам на МКС вдалося досягти успіху в експерименті Plant Habitat-04, виростивши на навколоземній орбіті перші плоди на чотирьох рослинах перцю чилі.

Оценка материала:

5.00 / 2
До Землі летить величезний шматок сміття з МКС: точне місце падіння невідоме 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.03.2024 359
Еще материалы раздела «Суспільство»