<
НОВИНИ ДНЯ: Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз   Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявоювсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
10.03.2024 295

Байден звинуватив Трампа у зустрічі з “прихильником диктатури”

Чинний американський президент наголосив, що, на відміну від свого конкурента, бачить майбутнє, в якому США будуть захищати демократію, а не применшувати її.

5b3ff5249db211fcde5183c3e483a38b_10.03.24

Президент США Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах Дональда Трампа за його зустріч з Віктором Орбаном, заявивши, що прем’єр-міністр Угорщини “шукає диктатури”. Пише ТСН. 

Про це чинний господар Білого дому говорив під час передвиборчого мітингу у Філадельфії, передає Politico.

Про зустріч свого конкурента на виборах з Орбаном Джо Байден повідомив одразу після того, як  розкритикував Трампа за його заяву про те, що США не підтримуватимуть ті країни НАТО, які не сплачують у повному обсязі свої членські внески. Байден звинуватив Трампа у тому, що він тим самим підштовхує президента Росії Володимира Путіна здійснити ще одне вторгнення.

У цьому контексті він згадав прем’єр-міністра Угорщини, який прибув до Флориди, щоб зустрітися зі своїм “старим другом”.

“Ви знаєте, з ким він [Трамп] зустрічається сьогодні в Мар-а-Лаго? Орбан з Угорщини, який прямо заявив, що не вважає, що демократія працює, і шукає диктатури”, – сказав Байден.

При цьому він наголосив, що, на відміну від свого конкурента, бачить майбутнє, в якому США будуть захищати демократію, а не применшувати її.

Як відомо, Угорщина є єдиною країною-членом ЄС, яка на урядовому рівні підтримує тісні зв’язки з Кремлем після російського вторгнення в Україну.

Віктор Орбан регулярно виступає за негайне припинення вогню та мирні переговори, стверджуючи, що Трамп, який раніше висловлював захоплення Путіним, найкраще кваліфікований для пошуку виходу з конфлікту.

Коментуючи зустріч угорського прем’єра із Трампом помічник Орбана Гладден Паппін заявив, що цей візит підкреслив “налагодження відносин між американськими та угорськими консерваторами та переваги, які можуть бути отримані від обрання президента Трампа в листопаді [2024 року]”.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 березня, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у Флориді. Американський політик розсипався у компліментах Віктору Орбану, назвавши його "фантастичним лідером".

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден звинуватив Трампа у зустрічі з “прихильником диктатури” 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
10.03.2024 295
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»