<
НОВИНИ ДНЯ: Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.03.2024 219

S&P знизило рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global знизило рейтинг України в іноземній валюті, змінивши його з "ССС" на "СС".

Про це повідомляє Reuters.

"З огляду на значну шкоду, завдану фізичному та людському капіталу, середньострокові економічні перспективи України характеризуються високим ступенем невизначеності", – йдеться у звіті S&P.

Агентство повідомило, що його прогноз по рейтингу України за зобов'язаннями є негативним.

В S&P заявили, що очікують, що Україна розпочне офіційні переговори з приватними кредиторами про реструктуризацію боргу в короткостроковій перспективі і завершить цей процес до середини 2024 року.

"Ми очікуємо, що український уряд почне офіційні переговори про реструктуризацію боргу з приватними кредиторами в короткостроковій перспективі і завершить цей процес до середини поточного року. Ми вважаємо практично безсумнівним, що Україна оголосить дефолт за своїми зовнішніми комерційними зобов'язаннями", – йдеться у повідомленні.

У квітні 2023 року міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгострокові суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті з "CCC+" до "CCC" з негативними прогнозами.

Від початку повномасштабного вторгнення державний борг збільшився вдвічі (на 2,758 трлн грн), у валютному еквіваленті – на 55% (на $51,6 млрд). Основний приріст державного боргу обумовлений залученням зовнішніх офіційних пільгових кредитів від ЄС, урядів інших країн, міжнародних фінансових організацій.

Частину зовнішнього боргу реструктуризовано: перед офіційними кредиторами з G7, Паризького клубу – до кінця березня 2027 року, перед комерційними кредиторами (єврооблігації, ВВП–варранти) – до серпня 2024 року. За програмою EFF зараз готуються переговори щодо продовження реструктуризації до 2027 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
S&P знизило рейтинг України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
10.03.2024 219
Еще материалы раздела «Економіка»