<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.03.2024 240

Нічні заморозки, сніг та ожеледь: прогноз погоди в Україні на тиждень, 11-17 березня

Погоді умови погіршаться.

В Україні найближчими днями зміниться погода. Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які найбільш інтенсивними будуть у західних областях, а також у Криму. Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8 °С.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.com. Пише ТСН. 

Прогноз погоди на тиждень, 11-17 березня

У понеділок, 11 березня, у західних областях подекуди пройдуть невеликі, часом помірні дощі, у Карпатах із мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер східний / південно-східний, 5 - 10 м/с, вдень у західній частині окремі пориви 15 - 17 м/с. Температура повітря в західних та південних регіонах вночі +1…+6 °С, вдень +7…+12 °С. У центральних, східних та північних областях вночі -3...-8 °С, вдень +2...+7 °С.

У вівторок, 12 березня, на Правобережній частині України очікується нестійка погода. Пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. У Карпатах значні опади, місцями тумани. На Лівобережжі країни переважно без опадів. Вітер південно-східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, у північних та східних областях -3...-8 °С; вдень +3…+8 °С, у південній половині та на Закарпатті +10…+13 °С.

У середу, 13 березня, у більшості регіонів України, за винятком Криму, Луганської та Сумської областей, пройдуть дощі та мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця. У західних областях тумани. Вітер східний, 5 - 10 м/с, у Приазов'ї окремі пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі +1…+7 °С, у східних та північних областях -4…+1 °С; вдень +3…+8 °С, на півдні та у Криму місцями +12…+17 °С.

У четвер, 14 березня, невеликий мокрий сніг із дощем очікується місцями у західних та північних областях, у Криму вдень пройде помірний дощ. В інших регіонах країни без істотних опадів. На дорогах західної половини подекуди ожеледиця. Вітер східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -1...+5°С, вдень +3...+8 °С, на півдні місцями +9...+12 °С.

У п'ятницю, 15 березня, у східних та південних областях пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. У західних та північних областях місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

У суботу, 16 березня, дощова погода утримається на Донбасі, у Приазов'ї та Криму. В інших регіонах країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...+6 °С, вдень +8...+13 °С.

У неділю, 17 березня, на більшій частині території країни пройде невеликий, подекуди помірний дощ. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +1...+7 °С, вдень +8...+13 °С.

Раніше повідомлялося, що зима в Києві була рекордно теплою і вологою. Середня температура повітря становила 0,3°С, що вище кліматичної норми на 2,8°С. Календарна зима 2023-2024 рр. стала третьою в рейтингу найтепліших зим від 1881 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нічні заморозки, сніг та ожеледь: прогноз погоди в Україні на тиждень, 11-17 березня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.03.2024 240
Еще материалы раздела «Суспільство»