<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Європа
11.03.2024 211

Франція створює коаліцію країн, готових відправити західні війська до України – Politico

Західні війська можуть виконувати деякі операції в Україні.

72e8b3db2545a8483c5ef58949f2d944_11.03.24

Франція створює альянс країн, які потенційно готові до відправлення західних військ до України — і в процесі поглиблює своє протистояння з більш обережним Берліном. Пише ТСН. 

Про це пише видання Politico.

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне в п’ятницю перебував у Литві, де зустрівся зі своїми балтійськими та українськими колегами, щоб обговорити ідею, що іноземні війська можуть зрештою допомогти Україні в таких сферах, як розмінування.

"Не Росії вказувати нам, як ми маємо допомогти Україні в найближчі місяці чи роки. Це не справа Росії організовувати, як ми розгортаємо наші дії, чи встановлювати червоні лінії. Тому ми вирішуємо між собою", — сказав Сежурне.

Сежурне неодноразово називав операції з розмінування можливістю, кажучи, що це "може означати наявність певного контингенту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очільник МЗС Франції заявив, що Україна не просить нас відправляти війська, але ми нічого не виключаємо найближчим часом.

Крім того, ми раніше інформували, що президент Франції Емманюель Макрон знову прокоментував можливу відправку військ до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція створює коаліцію країн, готових відправити західні війська до України – Politico 5.00 5 2
Політика / Європа
11.03.2024 211
Еще материалы раздела «Європа»