<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2024 228

ППО навколо Києва: експерт розповів, яку ракету ще не перехоплювали та назвав причину

Військовий експерт оцінив потужність систем протиповітряної оборони, які захищають Київ від ракетних ударів РФ.

d627399db752d08b3a24e1ec8544ee84_11.03.24

Київ на сьогодні має зразково-показову ешелоновану систему протиповітряної оборони. Вона не просто найкраща в Україні, вона – найкраща в Європі. Пише ТСН. 

Про це говорить військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у матеріалі спільного проєкту OBOZ.UA.

"Київська протиповітряна оборона, завдяки симбіозу високотехнологічних систем малого, середнього і великого радіусу дії, а також розгалуженій мережі маршрутів дії мобільних груп, дає змогу перехоплювати всю номенклатуру засобів ураження, які застосовуються російськими окупантами", - розповів він.

За словами експерта, ешелон великого радіусу дії забезпечений покриттям ЗРК Patriot або SAMP/T, за середній відповідає – IRIS-T та аналоги, малий – зведений до зенітних ракетних комплексів ближнього радіусу дії, а також зенітних самохідних установок типу Gepard.

Важливим елементом ешелону малого радіусу дії є мобільні групи перехоплення із широкою номенклатурою стрілецького озброєння та ПЗРК для знищення цілей типу Shahed-136.

"Єдина ракета, яку поки що київська ППО не перехоплювала, – це Х-22/32. Та й то тому, що вона поки що не залітала до зони дії ЗРК Patriot чи SAMP/T. Але в теорії та з урахуванням практики перехоплень Х47М2 "Кинжал" та 3М22 "Циркон" проблем з Х-22/33 у західних систем великого радіусу дії не повинно виникнути", - резюмував Олександр Коваленко.

Оценка материала:

5.00 / 2
ППО навколо Києва: експерт розповів, яку ракету ще не перехоплювали та назвав причину 5.00 5 2
Політика / Україна
11.03.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»