<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2024 432

Чи зможе РФ відновити свої втрати Чорноморського флоту: у ВМС дали відповідь

Україна вже перехопила ініціативу в Чорному морі.

2394a44a404e6c7c36e36261cde3637c_12.03.24

Українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, досить багато пошкодили. Пише ТСН. 

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук повідомив, чи зможе РФ відновити свої втрати.

Він зазначив, що вийти із акваторії Чорного моря росіяни не можуть собі дозволити, тому що в них є там узбережжя в Чорному та Азовському морях.

"Не виконувати завдання з охорони своїх територіальних вод вони так само собі дозволити не можуть, тому що це буде відверта капітуляція. Водночас росіяни мають можливість поповнення корабельного складу Чорноморського флоту обмеженою кількістю кораблів, тому що сполучення із Азово-Чорноморським районом у Росії є", – пояснив речник ВМС.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на 11 березня, Росія втратила 26 кораблів та катерів від початку повномасштабного вторгнення.

Військовий флот України за чисельністю та технічним складником значно поступається флоту РФ, однак російські кораблі більше не панують у морі. Скільки кораблів вже втратила РФ - читайте у новині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи зможе РФ відновити свої втрати Чорноморського флоту: у ВМС дали відповідь 5.00 5 2
Політика / Україна
12.03.2024 432
Еще материалы раздела «Україна»