<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2024 829

Винищувачі F-16 для України: NYT назвало кількість і дату надходження літаків

Україна може розгорнути F-16 вже в липні, однак лише декілька.

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_12.03.24

Очікується, що 12 українських пілотів будуть готові до бойових польотів на винищувачах F-16 до цього літа. Але до моменту повернення пілотів до України їй буде передано лише шість літаків із приблизно 45, обіцяних європейськими союзниками. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, реактивні літаки готові, а льотні інструктори чекають у новому навчальному центрі на авіабазі Фетешті в Румунії, створеному для навчання українських пілотів керувати літаками F-16. Але є заковика: українські пілоти ще не прибули.

Досі невідомо, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі. Але це не означає, що пілотів не готують. Очікується, що 12 пілотів – менше, ніж повна ескадрилья – будуть готові до бойових польотів на F-16 до цього літа після 10 місяців навчання в Данії, Британії та США.

"Але до того моменту, коли пілоти повернуться до України, буде поставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів, які обіцяли європейські союзники", – вказано у статті.

Тим не менш, їхнє довгоочікуване прибуття на поле бою відбудеться невдовзі.

Повідомляється, що F-16, ймовірно, будуть озброєні ракетами малої та середньої дальності, а також бомбами. Це частково компенсує Україні дефіцит боєприпасів наземного базування.

Однак офіційні особи погоджуються, що залишається багато невизначеності щодо того, коли кожна країна надішле свої літаки, скільки їх буде, наскільки можна буде навчити пілотів і як Україна отримає достатньо людей, які зможуть належним чином обслуговувати F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
Винищувачі F-16 для України: NYT назвало кількість і дату надходження літаків 5.00 5 2
Політика / Україна
12.03.2024 829
Еще материалы раздела «Україна»