<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Росія
12.03.2024 435

В РФ змінили головнокомандувача військово-морським флотом: в ISW назвали причину

Зміни в командуванні ВМФ Росії відбуваються на тлі "повного паралічу" керівництва флоту щодо нових загроз.

de22f827c60914c4682974055bc2da79_12.03.24_1

Американські аналітики не можуть підтвердити повідомлення російських ЗМІ про призначення головнокомандувачем ВМФ Олександра Моїсеєва замість Миколи Євменова, який до цього обіймав цю посаду. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 10 березня петербурзьке видання Фонтанка повідомило, що Моїсеєв призначений головнокомандувачем ВМФ Росії. Також російські блогери стверджували, що нещодавні зміни в командуванні ВМФ Росії відбуваються на тлі "повного паралічу" керівництва флоту щодо нових загроз, ймовірно, маючи на увазі нещодавні українські удари по активах ЧФ в окупованих районах і поблизу них.

Також російські джерела нещодавно стверджували, що російські військові офіційно усунули командувача ЧФ адмірала Віктора Соколова та замінили його начальником штабу ЧФ віце-адміралом Сергієм Пінчуком.

"Міністерство оборони (МО) Росії позбавляє Північний флот статусу "міжвідомчої стратегічної територіальної організації", і Моїсеєв, можливо, був призначений головнокомандувачем російського флоту, щоб зберегти високу командну роль", - вважають аналітики.

Нагадаємо, напередодні російські ЗМІ повідомили, що у РФ змінили головнокомандувача військово-морським флотом.

Оценка материала:

5.00 / 2
В РФ змінили головнокомандувача військово-морським флотом: в ISW назвали причину 5.00 5 2
Політика / Росія
12.03.2024 435
Еще материалы раздела «Росія»