<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Росія
12.03.2024 219

ГУР – про операцію "Свобода Росії" та РДК: "Вони у себе вдома"

Легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон на території РФ діють як самостійні підрозділи.

d054a0dbb160238a8926215afb366c65_12.03.24

Бойові дії в Росії 12 березня – це, ймовірно, спільна спецоперація російських добровольчих батальйонів. Це самостійні підрозділи, які складаються з росіян. Пише ТСН. 

Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов сказав у коментарі "24 каналу".

Юсов прокоментував нічний захід російських добровольців до Курської та Бєлгородської областей.

"Легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян Росії. Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії", – висловився представник ГУР.

Прорив кордону РФ – що відомо

Нагадаємо, в ніч проти 12 березня російські добровольці прорвали кордон РФ у Бєлгородській та Курській областях. Вони проїхали на танках та іншій техніці, було чутно автоматні черги. Йдеться про легіон "Свобода Росії", РДК та "Сибірський батальйон".

Згодом на кордоні легіон записав звернення до своїх співгромадян, заявивши, що бійці йдуть, "аби звільнити вас від диктатури, терористичної організації, яка захопила владу". Добровольці також заявили, що вони йдуть "на вибори" в РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
ГУР – про операцію "Свобода Росії" та РДК: "Вони у себе вдома" 5.00 5 2
Політика / Росія
12.03.2024 219
Еще материалы раздела «Росія»