<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Росія
12.03.2024 322

Прорив кордону РФ. Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях

Легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" та Сибірський батальйон сьогодні, 12 березня прорвали кордон РФ. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.

2024_03_12_09_49_26__4__e7f6f66636f14fe56908d0a41983e7f5_650x410_12.03.24

РБК-Україна в матеріалі нижче розповідає, що відбувається в Бєлгородській та Курській областях.

При підготовці матеріалу використовувалися: Telegram-канал легіону "Свобода Росії", джерела РБК-Україна, Telegram-канал Baza, Telegram-канал "Сибірський батальон" та інші дані з відкритих джерел.

Бєлгородська область

Низка російських Telegram-каналів із посиланням на так званих "воєнкорів" повідомляє, що кілька озброєних груп буцімто "намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного і артилерійського вогню" у Бєлгородську область.

Також, за інформацією пабліків, на підході до кордону РФ було помічено кілька танків, які здійснювали вогневий вплив під час спроби штурму.

Наразі в прикордонних районах Бєлгородської області триває бій. За даними джерел РБК-Україна в спецслужбах, російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області. Напрямок - н.п. Грайворон.

Роспропагандисти стверджують, що прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області контролюється російськими добровольцями.

Курська область

Разом з тим жителі Курської області повідомляють про стрілецький бій у районі населеного пункту Тьоткіно.

При цьому в соцмережах шириться відео зі звуками автоматних черг, нібито зняте поблизу міста. Мовляв, іде стрілецький бій, поранено двох людей, серед них нібито цивільний. Також в мережі легіон "Свобода Росії" опублікував відео зі знищенням БТР на території РФ. Як згодом уточнили бійці, це сталося у селі Тьоткіно. Згодом з офіційним повідомленням вийшов губернатор Курської області Роман Старовойт. Він заявив, що наразі з боку України "ведеться обстріл населеного пункту Тьоткіно Глушківського району".

"На жаль, там постраждалий. Місцевий житель отримав легке поранення, йому надано необхідну допомогу", - заявив Старовойт.

При цьому він нагадав, що для росіян ця ніч видалася неспокійною. Лише над Курською областю буцімто "збили" 11 дронів, але в регіоні досі не знято ракетної небезпеки. Про масований наліт безпілотників на РФ - читайте в окремому матеріалі РБК-Україна.

Тим часом бійці РДК опублікували нове відео з українсько-російського кордону.

"Ну що ж друзі, РДК знову на вістрі атаки. Армія Кремлівського режиму кидає зброю навіть не розпочавши бій. Якщо ви чекали, щоб приєднатися до нас - це той самий момент. Слідкуйте за подробицями", - йдеться у описі під відео.

ЗМІ встановили місце знищення БТР у Курській області

"Радіо Сводоба" геолокувало відео легіону "Свобода Росії" з ударом по російському БТР. Як з'ясувалося, бронемашина була розташована у центрі Тьоткіно в Курській області на вулиці Леніна між будинками 162 та 164 (точні координати).

Інші регіони

У Брянську тим часом оголосили "профілактичні заходи"

Губернатор Брянської області РФ Олександр Богомаз повідомив, що на території Брянська "проводяться профілактичні заходи щодо попередження терористичних дій". Подробиць він не навів.

Втім, місцеві пабліки пишуть, що у місті перекрито кілька вулиць.

Прорив кордону РФ

Нагадаємо, що сьогодні бійці легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" та Сибірського батальйону здійснили прорив кордону РФ з боку України. При цьому, як показано на відео, вони використовували важку техніку, зокрема танки.

Тим часом у місцевих жителів паніка. З перехоплених розмов росіян, які отримало РБК-Україна від джерел у спецслужбах, чути такі репліки: "ма, ты там никуда не суетись, а то там хохлы прорвались".

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов в коментарі РБК-Україна заявив, на території Росії бійці діють як самостійні підрозділи і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прорив кордону РФ. Що відбувається у Бєлгородській та Курській областях 5.00 5 2
Політика / Росія
12.03.2024 322
Еще материалы раздела «Росія»