<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Політика
Україна
13.03.2024 211

"Наступ Росії було зупинено": Зеленський заявив, що ситуація на фронті набагато краща

Президент зазначив, що "наступ Росії було зупинено" , а її армія "перебуває в процесі втрати великої кількості життєво важливих сил".

b36915013fdfab78ccbf1a7837326c47_13.03.24

Українській армії вдалося зупинити просування російських окупантів, тож ситуація стала набагато кращою. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю BFM TV заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами глави держави, ситуація на фронті набагато краща, "ніж в останні три місяці".

"У нас були труднощі через брак артилерійських боєприпасів, повітряну блокаду, російської далекобійної зброї та високої щільності російських безпілотників", - розповів Зеленський.

Проте він попередив, що такі твердження можуть втратити свою актуальність "через місяць чи тиждень", якщо наша країна не отримає достатньої допомоги.

Під час коментування ситуації навколо Авдіївки, президент розповів, що росіяни не захопили її, а просто знищили, а потім зайшли.

У зв'язку з цим глава держави звернув увагу на перевагу Росії у далекобійній зброї та закликав країни Заходу надати таке озброєння.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що російські окупанти просунулися на північний захід від Авдіївки, зокрема біля Бердичів і поблизу Орлівки.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Наступ Росії було зупинено": Зеленський заявив, що ситуація на фронті набагато краща 5.00 5 2
Політика / Україна
13.03.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»