<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Світ
13.03.2024 240

Невеликі об'єми. Скільки ракет КНДР могла передати Росії

Під час зимових обстрілів України були помічені північнокорейські балістичні ракети КН-23/24. Дані щодо кількості, переданої Москві, відрізняються.

voakorea_com_f69e191c14dfafaa02b425c82ded5791_650x410_13.03.24

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Повітряний бій. Як Росія втрачає літаки і чи справді в України є проблеми з ППО".

За словами співрозмовників у Силах оборони, йдеться про невеликі об'єми постачань.

"Деякі наші партнери надавали нам дані про передачу 45 ракет від КНДР, інші казали про 60. Однак у нас ці цифри викликають сумніви. Зокрема нам також казали про передачу Пхеньяном семи пускових установок до цих ракет. Досі нами була зафіксована лише одна", - розповіло одне з джерел.

Він також додав, що станом на сьогодні інший партнер Росії, з яким вона також вела перемовини про балістичні ракети - Іран - не надавав їй цього озброєння.

Співрозмовник у спецслужбах каже, що від січня ворогу не вдалось наростити обсяги власного виробництва ракет. За даними джерела, зараз Росія виготовляє близько 130 стратегічних ракет на місяць з дальністю понад 350 кілометрів.

Ракети з КНДР

У грудні минулого року координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія купила у Північної Кореї балістичні ракети.

На початку січня з'явилася інформація, що окупанти вдарили по Харкову північнокорейськими ракетами. Пізніше у прокуратурі підтвердили це та розповіли деталі.

Наприкінці лютого керівник ГУР Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що інформація про масштабне застосування північнокорейських ракет не відповідає дійсності. Усього було використано декілька ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Невеликі об'єми. Скільки ракет КНДР могла передати Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
13.03.2024 240
Еще материалы раздела «Світ»