<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.03.2024 244

В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни

Зараз задача номер один для бізнесу – втримати людей. Відповідно, великою проблемою є мобілізація і бронювання працівників.

Про це в інтервʼю LIGA.net розповіла Голова Європейської бізнес асоціації (European Business Association, EBA) Анна Дерев’янко.

"Я сподіваюсь, що перед другим читанням розгляду законопроєкту про мобілізацію (проєкт №10449. – Ред.) багато пропозицій бізнесу будуть почуті. Треба розуміти, що зараз люди бояться йти на офіційні контракти. І офіційний бізнес не може нормально розвиватись. Потрібно знайти якусь золоту середину", – розповіла Дерев’янко.

Друга проблема, за її словами, це питання тиску на бізнес.

"Є такий perception (сприйняття), що в країні існує тиск, зокрема від правоохоронних інституцій. З боку бізнесу дії влади сприймаються так, що вона чинить тиск на нього. Якщо влада вважає, що таке сприйняття безпідставне, це означає, що потрібно краще будувати комунікацію", – говорить голова EBA.

Також, як уточнила Дерев’янко, блокади кордонів дуже заважають бізнесу.

"Зараз ми апелюємо до Брюсселя (маються на увазі керівні органи ЄС. – Ред.). Кажемо, що він має втрутитися, розібратись. Я допускаю, що його дійсно потрібно залучати. Але, тим не менше, треба максимально намагатись побудувати доброзичливі партнерські відносини між Польщею і Україною. Для того, щоб довіряти один одному, наскільки це можливо. Це впливає не тільки на бізнес. Кінець-кінцем, це буде впливати і на споживача. Він буде платити вищу ціну", – підсумували в ЕВА.

Оценка материала:

5.00 / 2
В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.03.2024 244
Еще материалы раздела «Економіка»