<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Політика
Європа
13.03.2024 211

Партнери Шольця по коаліції закликають його передати ракети Taurus Україні, - Bloomberg

Партнери Олафа Шольца по урядовій коаліції підштовхують канцлера Німеччини відмовитися від своєї протидії передачі крилатих ракет великої дальності Taurus Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Bloomberg.

Як зазначає видання, у той час як російські війська, що вторглися, прагнуть закріпити свою перевагу у військах і техніці, "Зелені" і "Вільні демократи" закликають Шольца відправити зброю, яка використовується для точних ударів по захищеним цілям, таким як бункери, і має дальність дії. понад 500 кілометрів

Канцлер виправдовує свій опір, який широко підтримує його соціал-демократи, стверджуючи, що німецький персонал має бути розміщений в Україні, щоб допомогти керувати системою наведення, що потенційно зробить Німеччину безпосереднім учасником війни. Він також стурбований тим, що Taurus може бути використаний проти цілей усередині Росії, включаючи Москву. Опитування свідчать, що його підтримує більшість німців.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер, лідер "Вільних демократів", не згоден з виправданням Шольца і все ще сподівається, що він змінить свою думку, заявило джерело, знайоме з його думкою.

Лінднер послався на технічні зміни, спрямовані на зменшення дальності дії ракет та запобігання їх використанню проти території Росії, сказало джерело.

Роберт Хабек із партії "Зелених", міністр економіки та віце-канцлер, також симпатизує законодавцям, які підтримують відправку Taurus, і роздратований одностороннім рішенням Шольца, сказало інше джерело, знайоме з його поглядами.

На Шольца вже майже рік чинять тиск, щоб він погодився на запит України на ракети. Натомість він заявляє, що Німеччина була одним із найщедріших прихильників уряду в Києві, пообіцявши військову допомогу на суму близько 30 млрд доларів.

"Ми мобілізували все, щоб Україна отримала від нас необхідну підтримку – боєприпаси, артилерію, танки, ППО різних видів", – заявив Шольц журналістам у понеділок у Берліні.

Звертаючись до проблеми Taurus, він сказав, що його робота як канцлера - "бути точним і не викликати будь-яких очікувань, що вводять в оману".

Ракети виробляються компанією Taurus Systems GmbH, спільним підприємством MBDA Deutschland GmbH та шведською Saab Dynamics AB.

Оценка материала:

5.00 / 2
Партнери Шольця по коаліції закликають його передати ракети Taurus Україні, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Європа
13.03.2024 211
Еще материалы раздела «Європа»