<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Європа
14.03.2024 580

Туск вказав на лицемірство деяких європейських політиків щодо України

Вони говорять голосні промови на підтримку України, але не хочуть передавати російські активи Києву.

1722e7e17cb47bd9b99bbc9351462dbe_14.03.24

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україні для ведення переможної війни вистачило конфіскованих російських активів, якби Євросоюз все-таки передав їх Києву. Пише ТСН. 

Про це інформує TVN24.

На питання журналістів про те, чому російські активи не вдається використати на користь України, він пояснив: "Якраз у тих столицях, де чути гучні, проукраїнські слова, коли доходить до справи (наприклад, коли ми говоримо: давайте заберемо ці російські активи і передамо їх Україні), виявляється, що є якісь проблеми".

Крім того, польський премʼєр заявив, що санкції проти РФ "повинні перестати бути фіктивними".

"Пів Європи досі торгує з Росією та Білоруссю, а багато компаній, зокрема й польські, успішно обходять санкції. Тому що чомусь ніхто не зацікавлений, аби їх дотримуватися з усією силою", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фон дер Ляєн зробила гучну заяву про оборонний союз та підтримку України.

Крім того, ми раніше інформували, що у Євросоюзі заявили про плани запровадити обмеження на російське зерно.

Оценка материала:

5.00 / 6
Туск вказав на лицемірство деяких європейських політиків щодо України 5.00 5 6
Політика / Європа
14.03.2024 580
Еще материалы раздела «Європа»