<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2024 244

"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів: які його головні завдання

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" створило Центр реінтеграції ветеранів. Він стане одним зі шляхів зміцнення ОПК та допоможе вирішувати питання, які актуальні для ветеранської спільноти та всього суспільства.

_gettyimages_514612046_56e84b76672e783b99bba147b69fd4e8_650x410_14.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу "Укроборонпром".

 

Як зазначається, завдання Центру - не звичне працевлаштування ветеранів і ветеранок й залучення на підприємства військових з бойовим досвідом, а системна робота.

Вона спрямована на всебічну підтримку та адаптацію таких людей до цивільного життя. Йдеться також і про підготовку підприємств до повернення на роботу ветеранів, організацію навчання для керівників і робітників, перенавчання та підвищення кваліфікації для ветеранів (за потреби), залучення до досліджень і тестування продукції з урахуванням бойового досвіду тощо.

Також передбачено програми з психологічного та фізичного відновлення та поява патронатного напрямку. Він буде взаємодіяти з мобілізованими працівниками та їх родинами, надавати їм інформаційно-консультаційну, юридичну, психологічну та іншу підтримку завдяки власним ресурсам і партнерству з державними установами та громадськими організаціями.

Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, поліпшенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури. Для цього Центр працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові.

"Ветерани та ветеранки у нас, як і раніше, відчуватимуть причетність до зброї та боротьби з російськими загарбниками. Їх бойовий досвід обов’язково стане в пригоді під час розробок, виробництва або ремонту продукції. Впевнений, що люди, які пройшли війну, посилять команду української оборонки", - зазначив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін.

Наразі в "Укроборонпромі" та на підприємствах компанії працює понад 500 ветеранів російсько-української війни, а понад 1600 зброярів захищають Україну в складі Сил оборони.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Кабмін запустив пілотний проєкт із зубопротезування ветеранів.

Зазначається, що учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, деякі категорії військовослужбовців зможуть безоплатно отримати ці послуги в лікарнях, незалежно від їхньої форми власності.

Держава компенсує медзакладам витрати на лікування через Національну службу здоров'я України.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів: які його головні завдання 5.00 5 2
Політика / Україна
14.03.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»