<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Європа
15.03.2024 252

Допоки Шольц буде канцлером, на пряме постачання Taurus Україні не варто чекати - західний аналітик

15 березня відбудеться важлива зустріч Макрона, Туска та Шольца в Берліні.

813328b9555628c1bdee5514244ed1a9_15.03.24

Допоки німецький канцлер Олаф Шольц залишається канцлером, то прямого постачання Taurus Україні не відбудеться. Пише ТСН. 

Таку думку висловив аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд у етері телеканалу "Еспресо".

"Можливо буде обмін, тобто Велика Британія може отримати ці ракети, а потім свої Storm Shadow давати Україні. На жаль, Шольц так далеко пішов зі своїми заявами щодо Taurus, що навряд чи вже змінить свою позицію в інший напрямок. З Шольцом є тільки один варіант, що якась інша країна може постачати Taurus. Південна Корея має ці ракети, і теоретично могла б передати їх Україні або за обміном", - припустив він.

Умланд також зазначив, що завтра 15 березня відбудеться важлива зустріч Макрона, Туска та Шольца в Берліні.

"Тому, що Макрон прийняв проукраїнську лінію й почав говорити про можливість військ НАТО на території України. Про що не можна говорити в Німеччині - це табу в політиці. Буде цікаво подивитися, що вийде з цієї дискусії", - зауважив західний аналітик.

Нагадаємо, у Бундестазі розповіли про справжні причини, чому Шольц відмовляється передавати Taurus.

Оценка материала:

5.00 / 2
Допоки Шольц буде канцлером, на пряме постачання Taurus Україні не варто чекати - західний аналітик 5.00 5 2
Політика / Європа
15.03.2024 252
Еще материалы раздела «Європа»