<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2024 1357

Стефанчук про скасування засідань Ради: Дві фракції пішли в неконструктивний діалог

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що пленарні засідання парламенту минулого тижня були скасовані через те, що фракції "Європейська солідарність" і "Голос" погрожували затягуванням голосування низки законопроєктів.

_ekrana_2024_03_14_v_20_07_06_12999012139e7c569c794f2c5d13ebca_650x410_16.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Суспільне.

На запитання, чому минулого тижня були скасовані засідання, Стефанчук відповів: "Дві фракції, як на мене, пішли в неконструктивний діалог, говорячи, що не будуть давати можливість голосувати низку законопроєктів, будуть затягувати перші читання".

За словами спікера, це фракції "Європейська солідарність" і "Голос".

Стефанчук зазначив, що фракція монобільшості планувала першочергово розглянути законопроєкт про мобілізацію, питання оборонних укріплень і питання навчальних комплексів з підготовки солдатів. У депутатів "Слуги народу", за його словами, виникла потреба "подивитися безпосередньо основні й ключові речі", тому вони звернулися до спікера з пропозицією щодо поїздки "на фронт".

"Депутати мали за регламентом на це право. Я як голова ВР отримав від них лист, і фракція монобільшості поїхала", - сказав Стефанчук.

За його словами, щодо проведення засідання в опозиції "була низка умов".

"Наприклад, ті самі відрядження. Далі — питання пріоритетності ставлення до порядку денного законів конкретної фракції", - сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, Рада перенесла засідання, які мали відбутися 6, 7 та 8 березня.

Причини для такого рішення називалися різні, зокрема необхідність сформулювати звіт для Конгресу США, але, як розповіли джерела РБК-Україна, справжньою причиною нібито став бунт опозиційних фракцій, які вимагають дозволів на закордонні поїздки та відрядження.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що перерва в засіданнях пов'язана з необхідністю роботи нардепів у місцях дислокації військових.

Оценка материала:

5.00 / 4
Стефанчук про скасування засідань Ради: Дві фракції пішли в неконструктивний діалог 5.00 5 4
Політика / Україна
16.03.2024 1357
Еще материалы раздела «Україна»