<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Україна
15.03.2024 215

Будуть "бонуси". У Раді пропонують скласти перелік "хороших" платників податків

У Верховній раді зареєстрований проект змін до Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону №11084, поданий головою фінансового комітету Данилом Гетманцевим та групою депутатів.

Проектом закону пропонується запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану.

До цього переліку включатимуться юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв. Ведення переліку забезпечуватиме Державна податкова служба України, а інформацію про включення до нього платник податків отримуватиме через електронний кабінет.

Включені до переліку підприємці отримуватимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування - 5 календарних днів;

  • індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів;

  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції;

  • платник податків на свій запит у п’ятиденний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Будуть "бонуси". У Раді пропонують скласти перелік "хороших" платників податків 5.00 5 2
Політика / Україна
15.03.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»