<
НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробицівсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2024 760

Сирський заявив про ротацію на фронті: аналітики ISW оцінили рішення

Йдеться про частини і підрозділи, що тривалий час перебувають на передовій.

2cb5219b6b6988fc4c3da6a3a337cd04_16.03.24

Аналітики Інститут вивчення війни оцінили заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського проте, що в українській армії розпочалася ротація частин та підрозділів, які перебувають на передовій вже тривалий час. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Сирський наголосив, що дислоковані підрозділи будуть замінені на фронті більш свіжими. Саме це, зауважив головком, допоможе стабілізувати оперативну обстановку. Втім, задля збереження оперативної безпеки він але не уточнив, де на лінії фронту українські війська проводять ротацію.

Своєю чергою, американські фахівці вважають, що ЗСУ не зможуть проводити значні ротації в районах, де українське командування "оцінює ситуацію як складну або таку, що є під загрозою прориву Росії".

"Повідомлення про початок українських ротацій свідчить про те, що українське командування вважає, що ситуація на невизначених ділянках лінії фронту, де відбуватимуться ротації, достатньо стабілізувалася для проведення ротації українських військ", - наголосили в ISW.

Нагадаємо, американські фахівці повідомили, що РФ залучає резерви для наступу на сході України. Зокрема, російське військове командування виділяє тактичні та оперативні резерви для наступу на Лиманському напрямку, у районі Бахмута, а також на заході та південному заході Донецької області.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сирський заявив про ротацію на фронті: аналітики ISW оцінили рішення 5.00 5 3
Політика / Україна
16.03.2024 760
Еще материалы раздела «Україна»