<
НОВИНИ ДНЯ: Британська розвідка пояснила скасування "танкового біатлону" в Росії другий рік поспіль  Температура вище за норму. Синоптики зробили загальний прогноз на перший місяць літа в Україні  Чи буде цього літа аномальна спека: прогноз синоптика  З сонця у дощ — в Укргідрометцентрі розповіли, де 30 травня буде 30 градусів попри грозу  30 травня до +29°, майже у всіх областях - короткочасні дощі та грози  Дощі, грози та шквали: синоптик розповіла, чого очікувати від погоди 30 травня  В Україні 17-річним юнакам можуть надсилати повістки: пояснення Сухопутних військвсі новини дня
Політика
Світ
16.03.2024 268

США припинять постачання зброї в Нікарагуа через посилення військових зв'язків із РФ

Сполучені Штати Америки вирішили припинити постачати зброю в Нікарагуа. Це пов'язано з посиленням співпраці країни з Росією.

gettyimages_1230676211_id73735_1300x867_c602dc05d62e3_16.03.24

Про це заявив Держдепартамент США, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що США обмежують імпорт і експорт американської зброї та оборонних послуг, призначених для Нікарагуа.

"Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати всі доступні дипломатичні та економічні інструменти для забезпечення відповідальності режиму Ортеги-Мурільо і підтримки прав людини та основних свобод нікарагуанців, оскільки вони прагнуть до більш справедливого і процвітаючого майбутнього", - йдеться в заяві.

Міністерство торгівлі США також запровадило суворіші правила щодо експорту американських товарів до Нікарагуа.

Відомство послалося на стурбованість щодо порушень урядом прав людини, а також на поглиблення військових зв'язків з Росією.

Нікарагуа підтримує РФ

Раніше російська делегації з тимчасово окупованого Криму відвідала Нікарагуа. Після цього МЗС України передало офіційну ноту протесту країні.

У Міністерстві зазначили, що подібні дії з боку Нікарагуа грубо порушили суверенітет і територіальну цілісність України, законодавство України, а також норми міжнародного права, зокрема, статут ООН.

Оценка материала:

5.00 / 2
США припинять постачання зброї в Нікарагуа через посилення військових зв'язків із РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
16.03.2024 268
Еще материалы раздела «Світ»