<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2024 240

Куба, Непал, Африка: Україна показала іноземних найманців Росії на війні

Російський мобілізаційний ресурс вичерпується, тому країна-агресор залучає на війну проти України дедалі більше іноземців. В українському полоні є представники Куби, Непалу, країн Африки, Латинської Америки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими Петра Яценка у Media Center Ukraine.

За словами Яценка, після великих втрат дедалі менше росіян бажають служити за контрактом, в тому числі серед ув'язнених. Тому РФ посилила агітацію серед іноземців з країн з низьким рівнем доходу.

У Media Center Ukraine пройшов брифінг за участю полонених найманців, які розповіли свої історії потрапляння на фронт.

"Вони були кинуті як гарматне м’ясо, тому що їх не навчали. Дехто з них був обманутий, тобто їм обіцяли одне, а по факту вийшло зовсім інше", - сказав Яценко.

Він зазначив, що ці громадяни можуть бути засуджені в Україні за фактом найманства, бо це незаконно. Але поки таких судів не було, тому іноземці перебувають на утриманні як військовополонені. Разом з тим Росія не хоче включати в списки на обмін цих громадян, бо вони їй не потрібні.

Представники координаційного штабу звернулися до урядів іноземних країн із закликом вжити більш дієвих засобів, "щоб їхні громадяни не були обдурені російськими агітаторами, не втрачали здоров’я і не гинули".

Раніше агентство Reuters повідомляло, що Індія звернулася до РФ з проханням про дострокове звільнення деяких своїх громадян, які працюють у російській армії на "допоміжних посадах".

Заява МЗС Індії пролунала після того, як місцева газета повідомила, що минулого року близько 100 індійців було прийнято на роботу за контрактами на строк не менше року.

Нагадаємо, 1 березня Центр національного спротиву повідомив, що на тимчасово окупованій території місцеві спостерігають завезення чергових найманців Кремля. Зокрема, загарбники звозять туди бойовиків із Куби та Непалу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Куба, Непал, Африка: Україна показала іноземних найманців Росії на війні 5.00 5 2
Політика / Україна
16.03.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»