<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
16.03.2024 232

G7 застерегла Іран від постачань ракет Росії: будуть нові жорсткі заходи

Велика сімка закликала Іран не передавати балістичні ракети Росії для використання в її війні проти України, попередивши про заходи проти Тегерана, якщо він це зробить.

_ekrana_2024_03_15_v_18_04_13_6c7a495c6ea033211f53facdb18e3447_650x410_16.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Якщо Іран продовжить надавати Росії балістичні ракети або пов’язані з ними технології, ми готові відповісти швидко та скоординовано, включаючи нові та значні заходи проти Ірану", – йдеться у заяві лідерів G7.

За даними Reuters, Іран надав Росії велику кількість потужних балістичних ракет класу "земля-земля".

У заяві G7 не говориться, чи Велика сімка вважає, що Росія вже отримала іранські ракети, припускаючи, що Тегеран все ще розглядає цю можливість.

"Ми надзвичайно стурбовані повідомленнями про те, що Іран розглядає можливість передачі балістичних ракет і пов'язаних з ними технологій", - йдеться в заяві.

"Ми закликаємо Іран не робити цього, оскільки це сприяло б дестабілізації регіону та представляло б істотну матеріальну ескалацію його підтримки війни Росії в Україні", — заявили у G7, додавши, що Тегеран уже надав Росії безпілотники, які вона використала проти цивільних.

Іран міг передати ракети Росії

За даними Reuters на кінець лютого, Іран начебто надав російським окупантам близько 400 балістичних ракет.

Іран заперечив цю інформацію.

У ГУР МО заявили, що перевіряють дані про можливу передачу Іраном своїх балістичних ракет Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
G7 застерегла Іран від постачань ракет Росії: будуть нові жорсткі заходи 5.00 5 2
Політика / Світ
16.03.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»