<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
16.03.2024 240

Легіон "Свобода Росії": Кремль бреше про явку у Бєлгородській області, дільниці обстрілюються

Повідомлення російських офіційних ресурсів про те, що станом на 15:00 у Бєлгородській області на так званих президентських виборах проголосувало вже понад 50% виборців, не відповідають дійсності, бо область обстрілюється з боку російських добровольців, зокрема під вогнем також виборчі дільниці.

_ekrana_2024_03_15_v_19_26_46_74f8a802baca1b8da5f6b58633377ac4_650x410_16.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Легіон "Свобода Росії" у Telegram.

"Будь-якій розсудливій людині, яка стежить за новинами, зрозуміло, що ця статистика — повний абсурд. Бєлгородська та Курська області, включно з обласними центрами, вже протягом кількох діб перебувають під постійними обстрілами… Обстрілів зазнають і виборчі дільниці", - сказано в повідомленні.

Російські повстанці стверджують, що вулиці міст порожні, в обох областях - масштабні руйнування.

"Про жодне голосування не може бути й мови: виборці Бєлгорода та Курська зараз думають про те, як врятувати свої життя. Вони шукають надійних укриттів, а не прізвища узурпатора у виборчому бюлетені", - наполягають у "Свободі Росії".

Там зазначили, що Кремль проігнорував заклики "Російського добровольчого корпусу", Легіону "Свобода Росії" та "Сибірського батальйону" щодо створення гуманітарного коридору, тому "подібна статистика виглядає скоріше як знущання з бєлгородців з боку Путіна та його кліки".

Псевдовибори у Росії

П'ятниця, 15 березня, почалася для Бєлгорода із сильного обстрілу. Влада заявляла про роботу ППО і постраждалих.

Російське пропагандистське видання "РИА Новости" повідомляло, що через ракетну небезпеку люди, які прийшли проголосувати на виборах президента РФ, залишили виборчу дільницю і спустилися в укриття.

Росіяни в різних регіонах вдаються до масового псування урн для бюлетенів на "виборах". Зокрема, вороже налаштовані до процесу "голосування" громадяни РФ обливають їх зеленкою, палять та підривають.

Оценка материала:

5.00 / 2
Легіон "Свобода Росії": Кремль бреше про явку у Бєлгородській області, дільниці обстрілюються 5.00 5 2
Політика / Росія
16.03.2024 240
Еще материалы раздела «Росія»